Finland

Finland, het land van 1000 meren. Hier heeft de natuur nog de overhand in plaats van de bevolking. En die natuur, die zoeken wij graag op. Wij begeven ons tijdens onze reis naar het Nationaal park Kolovesi. Het park zelf is 47 vierkante kilometer groot en maakt deel uit van het Saimaameer, het grootste meer van Finland. De mogelijkheden zijn hier enorm en de stilte, ruimte en puurheid van het park zullen je zeker versteld doen staan.We verblijven tijdens deze reis voornamelijk outdoor. Al kanoënd gaan we het Kolovesi ontdekken en we overnachten in tentjes of bivi bags. We vertoeven ook nog enkele dagen in en rond een boerenschuur op een eiland welke alleen per kano bereikbaar is. Het eiland is verder onbewoond en de enige luxe die we hebben is; een dak boven ons hoofd, een vast toilet, en een sauna (hout gestookt). Er is geen stromend water en geen elektriciteit.

De reis

Deze reis naar Finland is niet zomaar een reis. Het is een reis naar een ongerept stukje natuurgebied en tevens een reis door en met jezelf. De reis staat volledig in het teken van avontuur, coaching, vertraging én uiteraard in het teken van de drie onderdelen waar Man in Balance voor staat. Ontdekken, Verbinden, Ontwikkelen. We gaan tijdens deze reis aan de slag met jouw coachingsvraag. We gaan ontdekken waar deze vraag ontstaan is, wie je bent en wat je wilt. We gaan samen ontdekken wat je tegen houdt om te zijn wie je wil zijn en wat je afremt om te doen wat je eigenlijk wil doen. We gaan je ondersteunen in het verbinden met je verlangens, je allergrootste doelen. Ongeacht of dit is op persoonlijk-, relationeel- of zakelijk vlak. And last but not least, krijg je de handgrepen om het geleerde tijdens deze reis ook toe te passen in het dagelijks leven. Jezelf ontwikkelen dus.

Wat kun je van ons verwachten?

Voorafgaand aan de reis vindt er een intakegesprek plaats. Enkele weken voor de reis hebben we een deelnemersbijeenkomst in Nationaal park de Weerribben. Tijdens deze dag maak je kennis met je mededeelnemers en krijg je alle informatie die je nodig hebt. Ook krijg je deze dag een kano instructie. We gaan dus het water op die dag.

Hou er rekening mee dat we tijdens de reis onszelf echt zullen afsluiten van de digitale buitenwereld. Mobiele telefoons, tablets e.d. maar ook horloges zullen achterblijven in Savonranta. Als je toch foto’s wil maken, kun je dit doen met een fototoestel (Liefst één zonder tijdsaanduiding). Er is in geval van nood een telefoonnummer beschikbaar.

De prijs van de reis is all in. Dit betekent dat de vliegtickets, transfer, eten en drinken, slaap en kookgerei, kano’s waterdichte tonnen, hengels enz, allemaal in de prijs inbegrepen zijn. (eventuele consumpties tijdens heen en terugreis zijn niet inbegrepen). Mocht er na de reis nog behoefte zijn aan ondersteuning in de vorm van coaching, kan dit onder een gereduceerd tarief

Voor wie?

Deze reis is uitermate geschikt voor iedereen die op hoog en intens niveau wil werken aan persoonlijke ontwikkeling. Individueel maar ook als team of in de ouder-kind relatie. Het kanoën is uitermate geschikt om de verbinding te herstellen. Jullie zitten tenslotte in het zelfde schuitje en zonder respect, afstemming en vertrouwen in elkaar, kom je niet ver met een kano.

Wat regel je zelf?

Kleding en schoeisel. Je ontvangt van ons een inpaklijst met o.a. kleding advies. Diverse outdoor materialen zoals, zakmes, Head light en camel bag. Tevens zorg je dat je een geldig paspoort hebt en dat je in redelijke fysieke gezondheid bent. Dit wil niet zeggen dat je over een uitmuntende conditie moet beschikken maar de omstandigheden kunnen pittig zijn waardoor er extra belasting plaatsvind op benen, armen, nek, schouders en rug. De reis geschied op eigen risico dus raden wij het aan om een goede reis-, en annuleringsverzekering met de juiste dekking af te sluiten. Wij nemen de verantwoording van inzetten juiste materieel en gekwalificeerde mensen.

Programma

Dag 1. Vlucht van Amsterdam naar Helsinki en transfer naar Savonranta. Hier brengen we een laatste deel van de avond en de nacht door.

Dag 2 t/m 6. Verplaatsen van Savonranta naar Kolovesi. We laden de kano’s en kanoën het park in op zoek naar een site om de eerste nacht door te brengen. Vandaag start het grote avontuur dus pas echt . De coaching is verweven in het programma en vindt simultaan plaats. We beginnen uiteraard rustig om zo langzaam te landen in het proces. De dagen worden gevuld met diverse programma’s zowel in de coaching als in activiteiten.

Dag 7. We kanoën vandaag het park uit en verplaatsen ons naar Savonranta. Hier brengen we de avond in gezelschap door onder lokale omstandigheden.

Dag 8. Transfer vanuit Savonranta naar Helsinki en terugvlucht naar Amsterdam.

Financieel. De prijs van deze reis is € 2.750,- inclusief BTW. Er bestaan mogelijkheden om deze reis fiscaal aftrekbaar te maken in het kader van persoonlijke ontwikkeling. Laat je hiervoor door je boekhouder adviseren. Ook is het mogelijk om deze reis deel uit te laten maken van een persoonlijk ontwikkeling ‘s plan. In veel organisaties is hier een budget voor vrijgemaakt. Overleg dus ook met je werkgever wat de eventuele mogelijkheden zijn hierin. Er bestaat een mogelijkheid tot gespreide betaling. Voor meer informatie hiervoor neemt u contact op met Man in Balance.

Reserveren en annuleren

Je kunt je zelf aanmelden tot maximaal 4 weken voor aanvang van de reis. Zie voor exacte datums de agenda. De reis heeft minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers. Indien en reis niet op tijd voldoet aan deze criteria zijn wij bevoegd een reis te annuleren of te laten samen vloeien met een latere reis. Indien u niet van deze regeling wil of kunt gebruikmaken, ontvangt u volledige restitutie van het eerder betaalde bedrag. Bij annulering door een deelnemer volgt er geen restitutie. Hiervoor dient u zelf een annuleringsverzekering af te sluiten.

Reis boeken

Hiervoor neemt u contact op Man in Balance via de mail, of u belt naar: 06-54631952

Team

De volgende personen zullen als coach deelnemen aan de reizen.

Jan van den Dries

Jan van den Dries.

Mijn naam is Jan van den Dries, eigenaar en coach bij Man in Balance. Ik denk dat ik een spontaan en open persoon ben met een goed ontwikkeld empathisch vermogen. Ik ben gefascineerd door het gedrag van de mens, in het bijzonder de ontwikkeling daarvan. Ik ben er van overtuigd dat ieder mens met een blanco geweten is geboren. Maar al redelijk snel na onze geboorte gaan we ons vormen naar onze omgeving. We verliezen wie we echt in de kern zijn. Daar krijgen we het op latere leeftijd vaak moeilijk mee. Burn-out en depressie zijn het gevolg. Daarnaast ben ik er ook van overtuigd dat er in ieder mens een ultiem OER mens schuil gaat. In mijn coaching is het terugkeren naar je eigen basis en het losweken van de oermens dan ook een nagenoeg standaard gegeven.

Mijn beroepscarrière is veelzijdig te noemen. Nadat ik ben afgestudeerd als rundveehouder, ben ik zeven jaar actief geweest als verbindelaar bij de Koninklijke Marine. Hier kwam al snel boven water dat ik beschikte over de natuurlijke gave tot verbinden. Verbinden in mijn werk, maar ook verbinden van mensen met zichzelf en met elkaar. Na de Marine heb ik diverse functies in de transportsector vervuld. Van internationaal chauffeur tot eigenaar van een transportonderneming.  Op een gegeven moment had ik genoeg van de sector en ben ik mijn vleugels weer gaan spreiden. Eerst in de internationale handel, en later kwam daar de verhuur van bijzondere kampeermiddelen bij en ontstond het bedrijf WickedStyle.

Mijn echte passie ontdekte ik eigenlijk pas in 2015. Na een pittige periode in mijn leven kwam ik voor het eerst met coaching in aanraking. Het fascineerde mij vanaf het eerste moment. Het werken op persoonlijk vlak, het ondergaan van veranderingsprocessen en het op zoek gaan naar de kern van de mensheid, Ik vond het allemaal super interessant. Tijdens een reis naar de Schotland in 2016 waarbij ik in mijn ééntje een tijdje afgesloten van de buitenwereld in de natuur heb gebivakkeerd, kreeg ik het inzicht dat ik hier iets mee moest gaan doen. Met een groepje mensen onszelf afsluiten van de buitenwereld waardoor er tijd en ruimte ontstaat om eens goed bij jezelf naar binnen te gaan. Geen telefoon, geen internet, geen luxe. Dat was mijn missie. Deze missie geeft mij intussen zoveel vreugde en voldoening dat ik er mijn beroep van gemaakt heb gemaakt.

In 2017 heb ik een door de International Coach Federation geaccrediteerde business en life coachings opleiding afgerond. Nog geen jaar later ben ik bij de Academie voor Psychodynamica de opleiding voor familie en organisatie opstellingen gaan volgen. Ook deze is intussen met succes afgerond. Ik ben nieuwsgierig en leergierig. Mede daardoor ben ik nagenoeg dagelijks bezig met persoonlijke ontwikkeling. Als mens maar ook als professioneel coach. Ik ben een echt buitenmens. Geniet van het buiten zijn en spelen met de elementen die de natuur mij bieden Als ik niet aan het (outdoor) coachen ben, vind je mij in of rond mijn chalet midden in de bossen bij Lunteren, of ben ik samen met mijn twee geweldige dochters. Zij wonen beiden in de provincie Zeeland waar ikzelf ook mijn roots heb liggen.